Record op laatste weegdag in Amersfoort

De laatste weegdag in het kader van de veiligheidscampagne Weet wat je weegt van de NKC in Amersfoort heeft gezorgd voor een recordaantal deelnemende campers. Er zijn maar liefst 172 campers gewogen.

Whatsapp Image 2019 07 06 At 143725 3

Steeds bewuster

Vanaf 10.00 uur vanochtend werden campers gewogen bij het chauffeurscafé De Tweede Steeg in Amersfoort. Van de 172 gewogen campers was ongeveer een kwart te zwaar. Daaronder waren enkele uitschieters. “Veel mensen wisten bijna het gewicht van hun camper te raden. Ze zaten er soms maar tien kilogram naast. Zo merk je dat camperaars steeds bewuster zijn van hun gewicht”, vertelt dagcoördinator Rosanne Vriend van de NKC.

Hannahs Hymer

Ook Hannah van Hannahs Hymer kwam haar camper wegen. "Weten wat je camper weegt is belangrijker dan je denkt, als je boven het maximale gewicht komt, krijg je in het buitenland niet alleen een boete, je moet de overtollige kilo’s ter plekke achterlaten. Onze Hymer mag 3.200 kilo wegen. Op de weegdag kwamen we erachter dat we 2.900 kilo wegen zonder kinderen en kleding. Prima dus, maar wel goed om te weten dat we niet heel veel bij kunnen laden", vertelt Hannah.

De NKC is de campagne Weet wat je weegt gestart omdat uit een peiling onder bezoekers van nkc.nl bleek dat 20 procent zijn camper nog nooit heeft gewogen en dat 25 procent wel eens met een te zware camper op pad is geweest.

In de digitale Camperbedrijvengids van de NKC staan de permanente weegbruggen waar camperaars terechtkunnen om een camper te wegen. En tijdens diverse evenementen van de NKC in 2019 is er een weegbrug aanwezig voor alle deelnemers aan het betreffende evenement. Kijk voor lijst van deze evenementen op de volgende pagina.