Nog langer: Niesmann+Bischoff Arto 82 E

De nieuwe integraal van Niesmann+Bischoff is bepaald geen kleintje. Met 8,34 meter is de Arto 82 E een halve meter langer dan de populaire Arto 77 E. Deze nieuwkomer heeft de Fiat Ducato als basis.

Niesman

De wagen heeft twee achterassen. Dankzij de halve meter extra is er in het interieur plaats voor een grotere tafel in het woongedeelte, meer garderoberuimte en een ruimere badkamer. De 82 E is optioneel verkrijgbaar met een face-to-face-interieur, met de banken in lengterichting tegenover elkaar, wat voor veel bewegingsruimte zorgt.

Qua entertainment is de Arto 82 E helemaal van deze tijd. De televisie van 32 inch is weggewerkt naast de koelkast. De tv staat verticaal in de kast, maar is draaibaar en dus makkelijk in de juiste hoek te draaien. De luidsprekers zijn weggewerkt achter het meubelwerk. Ook in de cabine is het niet saai. Hier zijn DAB+-radio, navigatie, spraakbediening, Apple Carplay en Android Auto samengevoegd in het Hi Connect-infotainmentsysteem.

Afbeeldingsresultaat voor Niesmann+Bischoff Arto 82E

Automatische versnellingsbak

De Fiat Ducato heeft een Euro 6Dtemp-motor met een verbeterde turbo en standaard een handgeschakelde versnellingsbak. Optioneel biedt Niesmann+Bischoff de automatische negentrapsversnellingsbak aan, die voor 16 procent minder brandstofverbruik moet zorgen.

Het dashboard van de 82 E is nieuw ontwikkeld. Het stuur is in hoogte en hellingsgraad verstelbaar. De wagen heeft elektrische stuurbekrachtiging met city-mode. De Arto 82 E komt standaard met een elektrische handrem. De camper is leverbaar vanaf 113.150 euro.