Camperplaats De Mof is overlast beu

De camperplaats bij restaurant De Mof in Leusden is voortaan alleen nog gratis voor camperaars die een maaltijd nuttigen in het restaurant. Honden zijn er niet meer toegestaan en de camperplaats is gesloten op maandag en dinsdag, als ook het restaurant gesloten is. Wie er niet gaat eten, betaalt een overnachtingstarief van 9,95 euro. Met deze maatregelen hopen de eigenaren van het restaurant overlast van camperaars te beperken.

CP De Mof Leusden

“De meerderheid van de gasten gedraagt zich prima, maar een enkeling maakt er een potje van”, zegt eigenaar Bart-Jan van der Weide van restaurant De Mof. “We boden deze plek gratis aan en dan ga je ervan uit dat mensen je privacy respecteren en de boel netjes achterlaten. Meestal is dat het geval, maar helaas niet altijd. Met deze maatregelen hopen we de mensen te weren die dit niet begrijpen.”

Van der Weide noemt het uitlaten van honden op het terrein, het achterlaten van vuilnis, het legen van de toiletcassette en het in het holst van de nacht aankomen, met de nodige herrie. “We wonen achter het terrein en soms moet ik drie keer steken om met mijn auto van de oprit te kunnen rijden. Sommige mensen hebben geen idee. Ze zien een gratis plek en denken verder niet na.”

Van der Weide benadrukt dat het een minderheid is die zich hier schuldig aan maakt. “Maar helaas, de goeden moeten onder de slechten lijden. Het is niet anders.”

De sitecode van camperplaats De Mof op Campercontact.com is 207.