Haaks: de camper van hout

Op het eerste oog zie je een bestelbus met houten meubelbak. Toch is Haaks een camper.

Haaks: de camper van hout


Je ziet een deur aan de zijkant, een raam in de achterkant, maar verder niks bijzonders. Als je beter kijkt, zie je dat er achterop een soort driehoek ligt. Die blijkt omhoog te kunnen en vormt dan de slaapkamer. In de bak bevindt zich een woonkamer en een keuken. 

Scandinavische stijl

De achterkant is voorzien van horren en kan helemaal openklappen, waardoor je lekker dicht bij de natuur bent. De inrichting krijgt de omschrijving Scandinavische stijl, maar is verder ingericht op de wensen van de klant. De kampeermodule is los te koppelen van de auto en zet zichzelf vervolgens helemaal automatisch waterpas. Zo kun je de bak op de plek van bestemming laten staan en met de auto boodschappen gaan doen. Of de surfplank meenemen naar het strand.

Duurzaam materiaal

De bij de bouw van de camper gebruikte materialen zijn duurzaam. Er is geen kunststof te bekennen. De buitenkant is van hout dat is behandeld tegen rotten. De eerste 25 jaar heeft het geen onderhoud nodig. Op het dak liggen zonnepanelen, koken doe je op inductie, de camper is goed geïsoleerd en heeft vloerverwarming. Wie de camper nu bestelt, krijgt de wagen in het voorjaar geleverd. Hij is leverbaar vanaf 145.000 euro. Op de website van de bouwer is een animatie te zien.