Camper delen met drie anderen

Een nieuwe camper voor vijf jaar kopen, samen met drie andere camperaars: onder de naam Deelcamper biedt Henk Pen Kampeerauto’s in Haaksbergen deze service sinds kort.

Deelcamper


Deelnemers hebben de camper twaalf weken per jaar tot hun beschikking, de overige vier weken zijn gereserveerd voor onderhoud. Eigenaar van het kampeerbedrijf, Gerard Wildenborg, kwam op dit idee omdat mensen hun camper niet het hele jaar gebruiken. “Gemiddeld gaan camperaars tussen de zeven en negen weken per jaar op stap. Als een ander de camper de rest van het jaar gebruikt, drukt dat de kosten.”

Op zoek naar een match

Het bedrijf heeft drie modellen van Weinsberg beschikbaar, vanaf 25.000 euro per deelnemer. Geïnteresseerden geven aan welke camper ze willen en voor welke periode. Nadat de zogenaamde vakantieplanner is ingevuld, zoekt Deelcamper er drie andere eigenaren bij waarmee de wensen matchen.

Het concept lijkt op leasen: alle kosten zijn inclusief, behalve de brandstofkosten. Na vijf jaar houdt het op en krijgen de deelnemers 5.000 euro terug. De camper gaat vervolgens de verkoop in.

Aankomende dinsdag 29 en donderdag 31 januari houdt Henk Pen Kampeerauto’s informatieavonden over Deelcamper.