Stallingeigenaar neemt campers in gijzeling

De eigenaar van stalling Carivan in Harderwijk weigert campers en caravans aan de eigenaren mee te geven als zij niet eerst 600 euro betalen. Dit omdat de huurder een betalingsachterstand zou hebben bij de eigenaar. Dat meldt regionaal dagblad De Stentor.

Stalling Harderwijk


Een van de huurders heeft het probleem opgelost door de 600 euro bij de huurder op te eisen en deze vervolgens aan de eigenaar te betalen. Zij wil niet met haar naam in de krant, maar wil wel andere eigenaren van campers en caravans waarschuwen.

Aan de krant vertelt de huurder van de stalling dat hij inderdaad financiële problemen heeft, maar dat er hard wordt gewerkt aan een oplossing.

Vreemde zaak

De NKC vindt het een bijzonder vreemde zaak. “De klanten van de stalling hebben een overeenkomst met de huurder van de hal, niet met de eigenaar”, zegt manager verenigingszaken Marretje Jelmersma van de NKC. “Als de huurder zijn verplichtingen niet nakomt, is dat heel vervelend, maar het is een kwestie tussen de eigenaar en de huurder.” Zij roept gedupeerden op zich te melden bij de NKC via [email protected].