Overname Erwin Hymer Group

De Duitse camper- en caravanbouwer Erwin Hymer Group is overgenomen door het Amerikaanse bedrijf Thor Industries. Het Amerikaanse bedrijf is ook producent van kampeermiddelen en is naar eigen zeggen na de overname de grootste speler ter wereld.

Hymer


De afdeling Noord Amerika (EHG NA) van Hymer gaat niet mee in de verkoop. Dit omdat er eerder onregelmatigheden werden ontdekt in de boekhouding. Hierdoor is er is er 170 miljoen minder betaald dan de oorspronkelijk 2,1 miljard euro.

Nieuwe groei

Hymer ziet de verkoop als het beginpunt van nieuwe groei. Lianne Brugman, Communicatiemanager Erwin Hymer Group Nederland: “We zijn verheugd over de overname. We zijn er trots op onderdeel uit te maken van ’s werelds grootste onderneming op het gebied van recreatieve voertuigen.”

Wat de overname concreet betekent voor de Nederlandse camper- en caravanmarkt is nog niet duidelijk. Brugman: “Het is nu nog te vroeg om daar uitspraken over te doen. Dat er positieve ontwikkelingen uit voort zullen komen, daarvan zijn we overtuigd.”