Politie Veere deelt twaalf boetes uit voor illegaal overnachten

De politie in de gemeente Veere heeft in de nacht van 16 op 17 augustus twaalf boetes uitgedeeld aan camper- en caravaneigenaren voor illegaal overnachten. In de gemeente is het verboden tussen 21.00 en 6.00 uur te slapen in voertuigen die langs de openbare weg staan.

Boete

De campers stonden voornamelijk geparkeerd op parkeerplaats Hoogeweg vlak bij Westkapelle. Hier werden tien boetes uitgeschreven, zo meldt de politie op Instagram. De drie meest gehoorde excuses waren: we zijn laat aangekomen, dus hebben we geen campingplaats, we hebben niet gereserveerd en dachten dat dit wel kon en we wisten het echt niet. De boetes bedragen 140 euro.

Verbod op aandringen Recron

Het verbod op overnachten in de gemeente is mede tot stand gekomen op aandringen van Zeeuwse campingeigenaren, verenigd in de Recron. Zij zeggen dat ze veel geld mislopen door illegale kampeerders.

Anderhalve week geleden werden ook al vijftien illegale wildkampeerders beboet en twee weken daarvoor nog eens tien, zo meldt Omroep Zeeland. Volgens de politie gaat het om een hardnekkig probleem.