Pilote P696D: ruimte in compacte halfintegraal

Het Franse campermerk Pilote voegt de Pilote P696D toe aan de Pacific-serie. Deze halfintegraal is met een lengte van 6,90 meter compact te noemen, maar heeft desondanks een ruim interieur.

Pilote

Wie de Pilote P696D instapt, ziet niet direct een bed. Logisch, want in de Franse halfintegraal is het bed verstopt boven de zithoek. Dit hefbed, met de riante afmeting van 200 bij 160 centimeter, is in hoogte verstelbaar. Camperaars kunnen het zelfs tot 80 centimeter boven de vloer laten zakken. Om het bed in te stappen, is het dus niet nodig om een ladder te gebruiken. Door het hefbed wat hoger te houden, is de zithoek goed bereikbaar. En door deze om te bouwen tot bed, ontstaan twee extra slaapplaatsen. Zo biedt de P696D dus plaats aan vier personen, voor wie ook allemaal een zitplek met gordel is.

Ruimtelijke aanblik

De zithoek bestaat uit twee banken tegenover elkaar, de zogenoemde face-to-face-indeling. In totaal kunnen hier zeven mensen zitten. Door deze indeling is het mogelijk van voor in de cockpit naar achter in de camper te kijken, wat een ruimtelijke aanblik biedt. De tafel is in twee├źn te delen, waardoor nog meer bewegingsruimte ontstaat. Een televisie van 32 inch behoort tot de opties.

Afbeeldingsresultaat voor Pilote P696D

Badkamer en garderobe

De keuken is eveneens ruim. Hier staat een grote koelkast met een inhoud van 160 liter. Het gasstel heeft drie pitten. Een oven is optioneel. De achterkant van de camper is gereserveerd voor het sanitaire gedeelte. Deze badkamer is voor camperbegrippen groot en bestaat uit een separate douche, wastafel, toilet en veel opbergruimte. Achter het sanitair is de royale garderobe te vinden.

De garage loopt over de breedte van de camper. Aan beide kanten van de camper is een serviceluik te vinden. De linker toegangsdeur is hoger dan de deur aan de rechterkant. Dit maakt de Pilote P696D heel geschikt voor het meenemen van fietsen.

Naar verwachting gaat de wagen 69.900 euro kosten.