Giethoornse buurt stuurt campers juiste kant uit

Uit onvrede over de overlast die campers dagelijks veroorzaken, hebben buurtbewoners van de Cornelisgracht en Jonenweg in Giethoorn het heft in eigen hand genomen, zo meldt regionaal dagblad De Stentor.

Giethoorn Campercontact

Doordat campers de smalle steeg ingaan, rijden ze zich regelmatig vast en moeten dan keren. Dit houdt het overige verkeer op en kan voor onveilige situaties zorgen. Om campers in de juiste richting te sturen, hebben de bewoners campers met pijlen op het wegdek gespoten. Ook hebben ze een zelfgemaakt, niet officieel roodomrand bord opgehangen. 

De route via de Cornelisgracht is overigens niet de snelste. Dat is de route door de Geythoornweg, die speciaal is aangelegd om het recreatieverkeer in goede banen te leiden.

Verkeersplan

De gemeente Steenwijkerland, waartoe Giethoorn behoort, zegt begrip te hebben voor het buurtinitiatief en wil na de zomer met de bewoners in gesprek over een verkeersplan. De gemeente keurt echter wel de verwijzingen op de weg af, omdat er hierdoor onveilige en onduidelijke situaties kunnen ontstaan. Het bord mag voorlopig blijven, maar er wordt natuurlijk niet gehandhaafd.

Er zijn in Giethoorn vier camperlocaties te vinden op Campercontact.com. De camperplaatsen die op de route liggen van de Cornelisgracht en Jonenweg zijn Passantenhaven De Zuidercluft, sitecode 183 en Camperresort Bodelaeke, sitecode 29270. De overige locaties in Giethoorn zijn Camperplaats Haamstede, sitecode 9666 en Hoeve Montigny, sitecode 13291.