Nieuw vlaggenschip: Hymermobil B-Class MasterLine

De deze maand gepresenteerde Hymermobil B-Class MasterLine is het nieuwe vlaggenschip van Hymer. De integraalcamper is vanaf mei in twee uitvoeringen leverbaar: de 780 en de 790.

Hymer


Als basis koos Hymer opnieuw voor de Mercedes Sprinter, in combinatie met een SLC chassis. De wagen wordt standaard geleverd met een motor van 143 pk, maar is ook verkrijgbaar met 177 pk. Hij is uitgerust met een handgeschakelde zesversnellingsbak of een negentrapsautomaat. De camper heeft keyless entry. Een panoramaraam, een zwarte grille en schuine koplampen geven de Hymer een opvallend front.

Aparte doucheruimte

De slaapkamer in de 780 heeft twee enkele bedden van 90 bij 200 centimeter, terwijl de 790 een elektrisch verstelbaar queensbed heeft van 156 bij 200 centimeter. De sanitaire ruimte bestaat uit een separate douche en een toilet met wastafel. De ruime hoekkeuken heeft een driepitsgasstel en een groot werkblad. De koelkast van 153 liter is aan beide zijden te openen. Met de draaibare cabinestoelen erbij biedt het leefgedeelte ruimte aan vijf personen. Voor het interieur koos Hymer eiken in combinatie met strak wit en geïntegreerde ledverlichting.

C-rijbewijs

De Hymermobil B-Class MasterLine heeft veel kastruimte, laadruimte onder de vloer en een grote garage. De verswatertank heeft een inhoud van 180 liter, in de afvalwatertank kan 150 liter. De camper mag 4.430 kilogram wegen, dus er is wel een C-rijbewijs voor nodig. De basisprijs is 104.990 euro.