Laika Kosmo 909 en 912

Bijzondere campers maken waarin je kunt genieten van La dolce vita. Dat is de missie van het Italiaanse Laika. De camperbouwer voegt twee nieuwe integralen toe aan de vorig jaar geïntroduceerde instapserie Kosmo: de 909 en de 912.

Lakia KOSMO 909 HR 6891 Web

Beide campers zijn 7,4 meter lang en 2,33 meter breed en hebben de Fiat Ducato als basis. Ze hebben allebei een 70 centimeter brede toegangsdeur, een seperate badkamer en een hoekkeuken met een koelkast van 140 liter. Ook het interieur van de 909 en 912 is nagenoeg hetzelfde: Italiaanse design gecombineerd met stijlvolle verlichting.

Enkele bedden of queensbed

Toch zijn er wel degelijk verschillen. Het grootste is te vinden in de slaapkamer. Model 909 heeft twee enkele bedden, terwijl de 912 een queensbed heeft. Die laatste is handmatig in hoogte te verstellen. Ook de zithoek is verschillend. De 909 heeft een L-vormige zithoek met een losse zit en in de 912 staan twee banken in de lengterichting tegenover elkaar.

Geschikt voor alle klimaattypen

Wel weer overeenkomstig is het hefbed, dat zich in beide modellen boven de zithoek bevindt. Ook hebben beide campers een hoogwaardige XPS-isolatie en zijn de bodem en het dak van gfk. Optioneel zijn zaken als isolatie van de afvalwatertank en een elektrische vloerverwarming. Kou lijden hoeft dus niet in de nieuwe integralen van Laika. Naar verwachting gaan ze rond de 80.000 euro kosten.