VW T6 Free Nature Eco

Opvallen met je buscamper? Buscamperbouwer Die Reisemobil-Manifaktur uit het Duitse Sohland an der Spree doet er een opvallend wrapje omheen.

VW T6 Free Nature Eco

Zo kreeg een eerder model een wrap van een wolf in een bos en trok daarmee heel wat bekijks op de beurzen. De nieuwe VW T6 Free Nature Eco heeft aan de buitenkant surfen als thema. Surfing Santa Cruz, staat er op diverse plekken. Het eco staat voor de natuurlijke materialen die bij de ombouw naar camper zijn gebruikt. Zo heeft de bus een eikenhouten vloer.

De 5,30 meter lange T6, de uitvoering met lange wielbasis, is ook van binnen anders dan de meeste van dit type campers. Dat komt vooral doordat het keukenblok achter de slaapbank staat. Die bank van 176 bij 100 centimeter vormt samen met de draaibare cabinestoelen de zithoek. Het hefdak scharniert aan de voorkant, waardoor er stahoogte bij het koken is. De koelkast zit op ooghoogte en er is één pit om op te koken. De T6 heeft vierwielaandrijving en de tweeliter-TDI SCR Blue Motionmotor. Met alles erop en eraan komt de prijs in de buurt van een ton. De basisprijs is 62.890 euro.