Russische Bukhanka als camper

Een Russisch legervoertuig als camper? Met de Bukhanka van UAZ kan het. In Rusland gebruiken ze hem ook als brandweerauto of schoolbus, dus waarom niet op de camping?

Bubhanka

De Bukhanka is sinds kort nieuw in ons land te koop en bij UAZ bouwen ze deze retrobus graag voor je om naar een compacte camper.

Je koopt een ouderwets uiterlijk – cult, volgens velen - met moderne techniek. De 2,7 liter benzinemotor met 135 pk heeft een verbruik van pak hem beet 1 liter op 8 kilometer. Niet te zuinig dus, maar je hebt geen last met milieuzones. De Bukhanka is voorzien van achterwielaandrijving met inschakelbare 4x4, high en lowe gear.

De camperuitvoering krijgt een hefdak, een keukentje en een bank waarvan je een bed kunt maken. De camperuitvoering kost 25 duizend euro. Dan heb je wel een compacte nieuwe buscamper voor de deur staan. Wel even oefenen met het in- en uitstappen. Een langere rails onder de bestuurdersstoel zou voor de langere chauffeurs zou overigens welkom zijn. Anders staat het stuur erg dichtbij.   

Nederlandse prijs: Camperuitvoering c.a. € 25.000,-.
Afmetingen (lbh): 4390 x 1940 x 2064
Leeggewicht: circa 2150 kilogram
Maximaal toelaatbaar gewicht: 2845 kilogram
Laadvermogen: 695 kilogram