Dopfer 492 A: zeer ruime alkoof

De Duitse camperbouwer Dopfer bouwt de zeer ruime alkoof 492 A op een Iveco Daily of op de nieuwe achterwielaangedreven Mercedes Sprinter. Opvallen doet de ruime rondzit achterin, met uitzicht naar drie kanten.

Dopfer

Je kunt er met het hele gezin eten of ’s avonds onder het genot van een glaasje naar de televisie kijken. De rondzit is ook om te bouwen tot een fors bed. De andere twee slaapplaatsen zijn voorin te vinden, in de lengterichting boven de cabine. Koudschuimmatrassen en een Froli-veersysteem zorgen voor veel comfort. Het sanitair is in het midden, met aan de ene kant de douchecabine en het toilet en aan de andere kant een wastafel en opbergruimte. Door de deuren andersom te sluiten, ontstaat één grote ruimte, een zogenaamd Raumbad.

Vorstvrije watertanks en een Alde-vloeistofverwarming maken de Dopfer 492 A ook prima geschikt om mee te gaan winterkamperen. Hij heeft standaard een gastank van 80 liter aan boord. Afhankelijk van de uitvoering is het maximaal gewicht minstens 4.250 kilogram, dus er is wel minimaal het C1-rijbewijs voor nodig. De wagen is leverbaar vanaf 185.000 euro.