Avontuurlijke 4x4 camper

Voor wie het hele jaar al op de weg zit en dat tijdens de vakantie vooral niet wil doen, wordt bij het Duitse Ziegler Adventures de offroad Moghome gebouwd. Met de Unimog U 4023 als basis heeft de camper een bodemvrijheid van vijftig centimeter, waarmee hij tot 1,2 meter hoog water kan doorwaden.

Moghome

Ook zijn er amper hellingen die dit expeditievoertuig pur sang niet aankan. Toch is het niet spartaans rijden: de camper heeft zaken als luchtgeveerde en verwarmde cabinestoelen, airco en cruisecontrol. De woonunit, via een optionele doorgang naar de cabine te bereiken, heeft een stahoogte van twee meter. Aan weerszijden staan banken in de lengterichting met daartussen de tafel. Daarboven hangt het hefbed. Helemaal achterin zijn het toilet en de douche. Daarnaast is de keuken geplaatst, met combi-oven en twee inductieplaten.

Optioneel met zonnepanelen

De Moghome heeft een eigen waterzuiveringsinstallatie en de verwarming vindt plaats met een Webasto Evo 6. Optioneel zijn zonnepanelen op het dak leverbaar. Voor de wagen is wel het C-rijbewijs vereist, want het maximumgewicht is ruim tien ton. Wat de wagen moet kosten, wordt op aanvraag bekendgemaakt.