Themadag 2022: meepraten over toekomst NKC

Het is meebewegen met de technologische ontwikkelingen of verdwijnen, stelde trendwatcher Sander Duivenstein tijdens de themadag NKC 2022. Leden, bestuursleden, medewerkers, ledenraadsleden en mensen uit de branche beraadden zich op 16 maart bij in Amersfoort op de toekomst van het camperen en de NKC.

Duivenstein trapte de dag af met een presentatie over nieuwe technologieën die elkaar in hoog tempo opvolgen. We leven volgens de trendwatcher in een krankzinnig tijdperk, waarin technologie onze toekomst bepaalt. “Er zijn heel veel kansen, maar die moeten wel worden omarmd. Het is meebewegen of verdwijnen, zeg maar een soort digitaal Darwinisme”, stelt Duivenstein. Hij gaf voorbeelden van robots die de rol van een partner overnemen en winkels waarin je telefoon registreert welke spullen je in je tas stopt en ze vervolgens afrekent. “Dit gebeurt al, stel je erop in.”

Themadag NKC 2022


Na de inspirerende en voor sommige deelnemers huiveringwekkende presentatie werd in vier parallelle sessies dieper ingegaan op specifieke thema’s. Zijn er grenzen aan de groei van de campermarkt? Hoe kunnen we data inzetten voor camperaars en de NKC? Wat is het meest effectieve bestuursmodel voor de NKC? En wat betekent duurzaamheid voor de NKC en onze camperaars? Deze werkgroepen leverden veel creatieve ideeën op die de basis moeten vormen voor volgende sessies waarin het strategisch beleid van de NKC voor de komende vier jaar wordt vastgelegd.

Onderstaande video geeft een indruk van de themadag.