Nieuwe Palace van Morelo

Op de komende Caravan Salon in Düsseldorf toont camperbouwer Morelo de nieuwste versie van de serie Palace. Morelo zegt dat de bouwer erin is geslaagd om dit juweel in het hogere prijssegment toch nog te verbeteren.

Morelo Palace Wohnraum2019

Aan de motor van 205 pk zit een achttrapsautomaat. De koper kan kiezen voor een twintig centimeter bredere vooras, de WideAxle. Dat zorgt voor een betere stabiliteit en ziet er ook beter uit: de spatborden zijn zo mooier gevuld. Voor de elektronica werkt Morelo samen met Büttner Elektronik, een bedrijf met 25 jaar ervaring op dit gebied. Als basis voor de Palace heeft de koper keus uit de Iveco Daily en Eurocargo of de Mercedes Atego. Bij Iveco is een dieseltank van 200 liter leverbaar, waarmee de actieradius drie keer groter wordt dan met de originele tank.

De wanden zijn van aluminium en voorzien van een 40 millimeter dikke isolatielaag. Dak en bodem zijn van GFK. Op het door Morelo ontworpen dashboard zit in het midden een scherm van 9 inch, dat draaibaar is naar bestuurder of bijrijder. Afhankelijk van de gekozen uitvoering past in de garage een fiets, een scooter of zelfs een Smart.

De nieuwe Palace is in Düsseldorf te zien op stand C05 in hal 5. De wagen vereist minimaal het C1-rijbewijs en is leverbaar vanaf 210.000 euro.