Hyundai H350 basis voor Camperliebe

De Duitse buscamperbouwer Camperliebe kiest een ongebruikelijke basis voor de buscamper van het type #CL1: de Hyundai H350. Qua uiterlijk doet hij wat denken aan het vorige model van de Mercedes Sprinter.

Camperliebe

De fabrikant zegt te hebben gekozen voor deze bus omdat hij lekker veel ruimte heeft, een rijke standaarduitrusting en een gunstige prijs. De Hyundai heeft een Euro-6-motor van 170 pk, die de achterwielen aandrijft. Volgens opgave van de fabrikant blijft er na de ombouw nog 485 kilogram laadvermogen over, van de 3.500 kilogram maximaal gewicht.

Achteruitrijcamera, navigatie met touchscreen, boordcomputer met bluetooth, tempomat, handsfree-set, ABS en ESP, het zit er allemaal op. Airco en het gekoelde handschoenenkastje zullen ook vaak van pas komen. Het interieur is verder klassiek te noemen: een tweepersoonsbed in de lengterichting, een slaaphefdek met twee extra slaapplaatsen, een keukenblok en een toilet, met daarvoor een bank en draaibare cabinestoelen. De inrichting is ook los te koop, zonder bus. Dat kost 29.500 euro. Compleet kost de #CL1 58.500 euro.