Camperen populairder dan ooit

De verkoop van campers in Nederland is de laatste acht jaar met bijna 60 procent gestegen. Door deze groei van de campermarkt kon deze maand het 50 duizendste NKC-lid worden ingeschreven.

50Duizendste Lid

De explosieve verkoop zorgt voor een recordaantal geregistreerde campers in Nederland. Op de peildatum 1 juli 2018 zijn er 115.359 kampeerauto’s in ons land volgens officiële cijfers van de BOVAG en Kampeer en Caravan Industrie (KCI). Daarvan is dus bijna de helft lid van de NKC. Het ledenaantal van de NKC is in de laatste acht jaar bijna verdrievoudigd, van 17.466 naar 50 duizend leden. Het vijftigduizendste lid komt uit Friesland en is in het zonnetje gezet met een uitgebreid welkomstpakket en een bos bloemen.

300 duizend unieke bezoekers Campercontact.com

De groei zie je ook terug in het aantal camperlocaties op de website Campercontact.com, Europa’s grootste camperplaatsenwebsite. Niet alleen is het aantal camperplaatsen op de website in acht jaar meer dan verdubbeld, het aantal unieke bezoekers per maand is inmiddels gegroeid naar meer dan 300 duizend.

Stan Stolwerk, directeur van de NKC, ziet de populariteit van de camper in de toekomst alleen nog maar meer groeien. “Er staat een nieuwe groep camperaars op. Dit zijn jongere mensen die hun camper ook verhuren of delen met vrienden en familie. Dankzij de verhuur via particuliere platforms wordt camperen laagdrempeliger. De doelgroep bestaat niet meer enkel uit de klassieke babyboomgeneratie. Steeds meer mensen ontdekken de vrijheid van het camperen en dat zien we terug in de cijfers.”