Prijzen voor designwedstrijd Caravana

De eerste prijs van een designwedstrijd voor studenten ging op de eerste dag van de Caravana in Leeuwarden niet naar een futuristisch ontwerp van een camper, maar naar een caravanontwerp. Tom Kooiman, derdejaars student werktuigbouwkunde aan Hogeschool Windesheim, had z'n caravan Dragonfly genoemd, omdat zijn ontwerp doet denken aan een libel.

Een vakjury, met onder meer NKC-directeur Stan Stolwerk, koos de creatie van Kooiman uit tien genomineerde ontwerpen, waaronder drie campers. Het innovatieve karakter zal vooral jongeren aanspreken, denkt de jury.

Whatsapp Image 2018 01 18 At 131808

The Wasp

Akusti Karinen, een Finse student op dezelfde hogeschool, ontwierp een campertje in de vorm van een ei, dat hij The Wasp noemde. Op de kampeerbestemming kunnen twee vleugels worden uitgeklapt, waardoor er meer leefruimte ontstaat. Maaike Pijkeren, derdejaars student op Windesheim, ontwierp een app waarmee creatievelingen een camperbusje op vier manieren kunnen verbouwen tot hun droomcamper, die ze Buyoow Van noemt. "Het is een soort e-book met een stappenplan", aldus de student.

 

Opblaastent

Tijdens de beurs kon ook het publiek stemmen op een van de inzendingen. De publieksprijs ging naar de futuristische opblaastent Avatar van Mathilde Lechat, zo heeft de beursorganisatie bekendgemaakt bij het sluiten de Caravana.


De beurs heeft dit jaar 45 duizend bezoekers getrokken, waarmee een licht dalende trend zich lijkt voort te zetten. Volgens de beursorganisatie is het gros van de standhouders echter positief en was de kwaliteit van de bezoekers goed. De volgende Caravana staat gepland voor 17 tot en met 22 januari 2019.