Maatje kleiner: Concorde Carver 791 RL

Kenmerkend voor campers van Concorde is dat ze vooral groot en luxe zijn. Deze maand brengt het campermerk echter een korter exemplaar op de markt.

Concorde Carver18 Ext 2

In de integraalserie Carver is de nieuwe 791 RL het kleinere broertje van de 890 RRL, met een lengte van 8,09 meter precies een meter korter. De nieuweling is ook gebouwd op een onderstel van Iveco.

Draaibare cabinestoelen

Het duidelijkste verschil zit achterin. De keuken staat in de lengterichting tegen de linker zijwand. Daardoor toont de 791 RL ruim en is de doorgang naar de zithoek open. Tegenover de keuken staat een grote kast. Gezien vanaf de deur in het midden van de camper, is de voorzijde gelijk aan de indeling van de grote broer. Boven de twee draaibare cabinestoelen hangt een elektrisch hefbed, dat uit twee bedden bestaat. Ervoor staan twee kasten, waar een tafel uitgetrokken kan worden.

Concorde Carver 2019: The work room

De Carver 791 RL weegt rijklaar 5 ton en mag maximaal 6 ton wegen, eventueel op te waarderen tot 7,5 ton. De wagen is te zien op de beurs CMT in Stuttgart en gaat in Nederland rond de 180.000 euro kosten.