Gouden speld voor redacteur Kampeerauto

Op een NKC-bijeenkomst ter gelegenheid van de start van het nieuwe camperseizoen, heeft redacteur Nico van der Maat (78) van het ledenmagazine Kampeerauto een gouden speld ontvangen, een hoge onderscheiding voor vrijwilligers die zich op een uitzonderlijke manier verdienstelijk hebben gemaakt voor de NKC.

Nico Van Der Maat Ontvangt Gouden Speld

Vrijwel vanaf het moment dat hij lid werd in 1985, heeft Van der Maat deel uitgemaakt van de redactie van Kampeerauto, inmiddels meer dan 31 jaar. Al snel bleek dat hij als verslaggever in de dagbladjournalistiek een aanwinst was voor de redactie. En dat is al die jaren zo gebleven. Inmiddels wordt hij gezien als de nestor van de redactie.

Woelige beginjaren

Van der Maat maakte vele stormen mee, zowel in de redactie als in het bestuur, met name in de woelige beginjaren van de NKC. Hij ontpopte zich elke keer tot stabiele factor en verbinder en heeft ook tijdelijk de functies van eind- en hoofdredacteur op zich genomen. Er zijn niet veel mensen die zoveel weten van de geschiedenis van de NKC als Nico van der Maat. Met hart en ziel heeft hij zich ontwikkeld als de geschiedkundige van de NKC.

Hoge onderscheiding

Hij toonde zich bij de uitreiking totaal overrompeld en zeer blij verrast. De gouden speld is een hoge onderscheiding die niet vaak wordt toegekend: behalve Van der Maat zijn er nog zeven NKCā€™ers die de speld dragen.