BIKE-RIDER roept fietsdragers terug

De producent BIKE-RIDER van zwenkarmen om een fietsdrager aan een buscamper te monteren, roept zijn product terug voor een verbetering van de constructie. Het gaat om zwenkarmen van het merk die voor 2015 zijn geproduceerd.

Bike-rider

Dit type wordt gemonteerd op de trekhaak van een buscamper en is voorzien van een trekhaakkogel, waarop een fietsdrager kan worden vastgezet. Doordat het geheel weg kan draaien, blijft de achterdeur van de buscamper toegankelijk als de fietsen op het rek staan.

Gebleken is echter dat de kogel van deze drager kan afbreken, waardoor deze met fietsen en al op straat kan komen te liggen. Onder anderen overkwam dit NKC-lid Piet Jettinghoff, gelukkig op een rustige plek in de dorpje in Frankrijk. “Het had heel anders kunnen aflopen”, zegt hij.

Aanpassen oude types

In de loop van 2014 is de producent overgestapt op een verbeterde constructie, waarbij dit niet meer kan gebeuren. Volgens de leverancier wordt de zwenkarm sinds 2012 op de markt gebracht. Nu gebleken is dat de oude constructie tot problemen kan leiden, biedt de leverancier aan de oude types aan te passen. Hij brengt daarvoor wel 151,25 euro in rekening. De NKC adviseert eigenaren van een dergelijke BIKE-RIDER om contact te zoeken met de leverancier. Het zou gaan om enkele tientallen dragers.