VW California 30 Years

De good old California van VW is jarig. Bijna vanzelfsprekend hoort daar een actiemodel bij. Na de Freestyle in 2002, de NoLimit in 2007 en de Generation in 2013 komt er in 2018 de 30 Years bij. De verwachting is dat deze bus net als zijn voorgangers bus populair en waardevast zal zijn. Er worden er precies 999 van gemaakt. Elke bus heeft twee badges met daarop zijn unieke productienummer.

California

De 30 Years heeft een hefdak en spiegelkappen in de contrasterende kleur Metallic Indium Grey of Metallic Reflex Silber. Verder vallen de speciale 17 inch velgen, de zwarte deurstijlen en aan de achterzijde een buitendouche-aansluiting op. De interieurverwarming blaast de warme lucht ook in het hefdak en is in te stellen met een tijdschakelaar. Dubbel glas is optioneel voor deze California.

Wie meer wil, kan kiezen uit de twee pakketten Drive-assist en Tour. Hierin zitten zaken als parkeerhulp, trekhaak, tempomat en regensensor. De 30 Years heeft de 75 kW TDI motor en is 20 procent goedkoper dan een vergelijkbaar uitgeruste versie. In Nederland zal hij iets boven de 67.000 euro uitkomen. De 30 Years is te bestellen vanaf vandaag, 2 augustus, en is voor het eerst te zien in Düsseldorf op de Caravan Salon.