Grand California op VW Crafter

Als studiemodel trok de VW California XXL flink de aandacht. Nu gaat de wagen onder de naam Grand California in productie, met de zes meter lange Crafter als basis. Volkswagen laat hem voor het eerst zien in Düsseldorf. Opvallendste verschil met de XXL: de veel bekritiseerde bult achterop is verdwenen.

Pop B9 Vorschau9

Assistsystemen en comfortverhogende zaken

De Grand California is een flink ruimere versie van het origineel, compleet met natte cel, en heeft een hele reeks aan assistsystemen en comfortverhogende zaken aan boord. Optioneel is hij er ook met vierwielaandrijving. De wagen heeft achterin twee slaapplaatsen en in het hoge dak past nog een extra bed voor de kinderen. Ook is er Isofix-bevestiging voor de kleintjes en toptheater in de hoofdsteunen voor de iets grotere kids.

Verschillende combinaties

Standaard draait de verwarming op gas, je kunt echter ook kiezen voor een combinatie van gas en stroom of van diesel en stroom. Net als het eerdere studiemodel is de Grand uitgevoerd in twee kleuren. Er zijn verschillende combinaties mogelijk en de wagen is ook in één kleur leverbaar. De prijs maakt VW pas bekend op de Caravan Salon.