Designprijs voor Hymer

De nieuwe B-Klasse SupremeLine camper van Hymer krijgt een Red Dot Award. Deze internationale designprijs wordt toegekend door het Design Zentrum Nordrhein Westfalen.

 

Hymer

De camper die tijdens de Caravan Salon in Düsseldorf werd gepresenteerd wint de prijs in de categorie productdesign. In een sessie van meerdere dagen werd het voertuig beoordeeld door een internationale jury op basis van criteria zoals innovatie en kwaliteit. De prijsuitreiking vindt plaats begin juli 2018 in Essen.

Het Design Zentrum Nordrhein Westfalen reikt ieder jaar de internationaal erkende Red Dot Award uit, die wordt beschouwd als een kwaliteitszegel voor een goed ontwerp. Van de 6.300 inzendingen werden er dit jaar 69 bekroond met deze prijs. Waaronder dus de camper van Hymer. Dit plaatst de fabrikant van campers in een lijst met bekende winnende bedrijven. Vorig jaar behoorden onder andere Sony, Ferrari, BMW en Samsung tot de winnaars.

Het ontwerp van de nieuwe camper, dat opnieuw werd gemaakt in samenwerking met de ontwerpstudio SYN, overtuigde de vakjury over de hele linie en kreeg het Red Dot-zegel, de op een na hoogste onderscheiding van het panel.

Uiteraard is Hymer te spreken over de winst. "De introductie van de nieuwe B-Klasse was vorig jaar een groot project. We zijn verheugd dat we al zo snel na de marktintroductie een prijs voor het succesvolle ontwerp hebben ontvangen. Als gevolg van de innovaties in de camper moest het ontwerp ook logischerwijs veranderen - we zijn natuurlijk heel blij dat het zo goed is ontvangen, "zegt Christian Bauer, Managing Director van Hymer GmbH, over het winnen van de Red Dot Award.