RDW gaat waarschuwen bij verlopen schorsing

De Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) gaat mensen die hun voertuig hebben geschorst een waarschuwingsbrief sturen als zij vergeten zijn hun schorsing te verlengen.

RDW Logo


Volgens de RDW overkomt dit jaarlijks 60 duizend mensen, ondanks dat zij zes weken voor het verlopen van de schorsing een aankondiging ontvangen.

Tijdens de schorsingsperiode mag het voertuig niet op de openbare weg komen. De apk-plicht vervalt, er is geen wegenbelasting verschuldigd en een WA-verzekering is niet verplicht. Vooral als mensen ervoor hebben gekozen om ook de verzekering op te schorten, kan het in stilte laten verlopen van de schorsing in de papieren lopen, want dan volgt een boete vanwege het ontbreken van een WA-verzekering. Overigens raadt de NKC camperaars wel aan om hun camper te verzekeren tegen beschadiging, diefstal en brand, want die risico’s vallen lang niet altijd onder de dekking van de stallinghouder.

De herinneringsbrief komt twee weken na het verlopen van de schorsing. De RDW hoopt hiermee jaarlijks 15 duizend boetes te voorkomen.