Knaus Boxdrive First Edition

De nieuwe buscamper van Knaus, met de VW Crafter als basis, is extra rijk aangekleed en heet de Knaus Boxdrive First Edition. Er worden maar 150 stuks gemaakt van deze camper, die is genomineerd als Kampeerauto van het jaar. Standaard is de wagen uitgerust met het rij-assistpakket van de Crafter. Dat omvat onder andere zijwind- en aanhangerassist en adaptiv cruisecontrol. De 2.0 TDI Euro-6-motor levert 180 pk en is gekoppeld aan een achttraps automatische versnellingsbak.

Boxdrive Interieur

Het interieur van de Boxdrive is lekker strak. Kastkleppen hebben geen handgrepen, maar zijn voorzien van push-to-open-sluiting. Door de lichte kleuren maakt het geheel een opgeruimde indruk. Het bed achterin kan omhoog klappen. Zo ontstaat ruimte voor bijvoorbeeld twee fietsen. De technische installatie is zo ook gemakkelijk toegankelijk. In het midden is een zogenaamd Raumbad, af te sluiten met schuifdeuren. Aan de achterkant van de bus zit een aansluiting voor een buitendouche.

De koelkast heeft een zuinige nachtstand, de Truma verwarming werkt op diesel. De vier meter lange luifel, de fietsendrager voor twee fietsen en het extra logeerbed zijn standaard in de First Edition. Hij is er vanaf 97.779 euro en de eerste serie staat inmiddels bij de dealers.


Bekijk de Knaus Boxdrive in deze video: