Sven Hedin terug bij Westfalia

Westfalia presenteerde vorige week de nieuwe modellen voor 2018. Het opvallendste daarbij was de terugkeer van een legende, de Sven Hedin.

Sven Hedin Icon

Jarenlang populair met de VW LT als basis, nu terug op de nieuwe VW Crafter.

Pop-out

De oude Sven Hedin was erg vierkant en daardoor ruim van binnen. Met de nieuwe Crafter als basis is hij zes meter lang, maar komt hij in de breedte iets tekort om dwars te kunnen slapen. Daar heeft Westfalia iets op bedacht. Eerder waren er vaste opzetstukken aan de zijkant, de zogenaamde oren, en slide-outs. Westfalia bedacht de pop-out en vroeg er ook maar meteen patent op aan. Het is een slide-out waarvan de wand schuin naar beneden openschuift. Een soort sunroof aan de zijkant. Hierdoor kan het bed toch dwars achterin staan en heeft het, met de pop-out uitgeschoven aan het voeteinde, een lengte van twee meter.

Koelkast met laden

Het andere nieuwtje is de koelkast van Dometic, zonder deur maar met twee laden. Deze zit aan de zijkant van het keukenblok en is ook als vanaf buiten makkelijk bereikbaar. Tegenover het keukenblok is de toiletruimte met douche. Aan de voorkant van de camper is de zithoek bestaande uit een dinettebank en de twee draaibare cabinestoelen. De nieuwe Sven Hedin gaat in ons land naar verwachting iets meer dan 70.000 euro kosten.