Nieuwe lichtgewicht Hymer Exsis

Hymer presenteerde afgelopen week in Bad Waldsee de nieuwe generatie van de Exsis. Hij is er als integraal en halfintegraal en het model 588 staat binnenkort als eerste in de showroom.

In februari volgen de 474, 594 en 678. Van de integraal komt er ook nog een 504.

Laag eigen gewicht

Hymer noemt hem dynamisch en sportief. De consequent doorgevoerde Leichtbauweise zorgt voor een in deze klasse opvallend laag eigen gewicht, ruimschoots onder de 3.500 kilogram. Ook met vier personen kan er hierdoor nog voldoende bagage mee, zonder risico op overbelading.   

Lichte camper populair

De 588 is als integraal net geen zeven meter lang en heeft een rijklaargewicht van 2.840 kilogram. Het laadvermogen is het hoogste in zijn klasse. “Het gewicht is al jaren het belangrijkste item bij de ontwikkeling van nieuwe modellen. Dat heeft te maken met het B-rijbewijs, waarmee jonge kopers campers tot 3.500 kilogram mogen besturen. En ook bij oudere camperaars, die in Duitsland nog een zogenaamd Klasse-3-rijbewijs hebben, is de lichtere camper steeds populairder”, aldus bedrijfsleider Bernhard Kibler van Hymer. Dat heeft volgens hem onder andere te maken met snelheidslimieten, inhaalverboden en tol in het buitenland.

De 588 heeft standaard de 2.3-liter-multi-jet met 130 pk. Standaard zijn ook een luifel, een multimediapakket en tv met schotel. Tel daar het gewicht van twee personen, een volle watertank en twee volle gasflessen bij en je hebt nog steeds 300 kilogram laadvermogen over. Bij de grootste Exsis, de 7,5 meter lange 678, is dat bij gelijke uitrusting nog 200 kilogram.

Prijzen voor de halfintegraal Exsis-t 588 zijn vanaf 72.990 euro en voor de integraal Exsis-i 588 vanaf 85.390 euro.