Budgetmerken komen met buscampers

De budgetmerken Carado en Sunlight van de Erwin Hymer Group nemen het komend seizoen beide voor het eerst buscampers op in het aanbod. Bij Carado gaat hij Vlow heten, bij Sunlight koos men voor de naam CamperVan.


Carado Vlow

Tot nu toe rolden van beide merken alleen halfintegralen en alkoofmodellen uit de Capronfabriek in Neustadt. De vraag naar campers was zo groot, dat eind 2016 besloten is om vooralsnog geen caravans van deze merken meer te bouwen, maar de capaciteit volledig te gebruiken voor campers, waaronder ook buscampers. De fabriek heeft hier al ervaring mee, want ook de RoadCar buscamper komt hiervandaan.

Van zowel de Vlow als van de CamperVan komen vier uitvoeringen beschikbaar. Alle lengtematen van de Fiat Ducato worden gebruikt, van 5,41 tot en met 6,36 meter. Er komen indelingen met het bed dwars achterin, met enkele bedden in lengterichting en met stapelbedden. De bedden zijn voorzien van lattenbodems en koudschuimmatrassen. Voor het keukenblok is er keuze uit een hoge koelkast of een lage compressorvariant. De prijzen van deze buscampers komen waarschijnlijk net boven de 50.000 euro te liggen.

Campervan SunlightSunlight CamperVan