Protec Q18: met dubbele slide-out

Het verschijnsel slide-out is over komen waaien vanuit Amerika. Daar is het al lang dé manier om, eenmaal aangekomen op de plek van bestemming, de leefruimte van de camper te vergroten.

In Europa komt er ook steeds meer keus. Bekende voorbeelden zijn modellen van Le Voyageur en de Adria Compact met een slide-out aan de achterkant.

Hele zijwand

Nieuw is de Protec Q18. Basisvoertuig is de Iveco. Niet de achterkant of een deel van de zijwand, maar de hele zijwand is een slide-out. En dat aan beide kanten van de camper. Onderweg heb je een normale breedte van 2,30 meter. Zitplaatsen, douche en keuken zijn gewoon te gebruiken. Op de plaats van bestemming maak je de camper met één druk op de knop 3,50 meter breed. In totaal biedt de 7,95 meter lange en bijna 7,5 ton zware Protec achttien kubieke meters aan ruimte.

Persoonlijke wensen

Een prototype was te zien op de Caravan Salon in Düsseldorf en CMT in Stuttgart. De reacties van het publiek waren dermate enthousiast, dat het kleine bedrijfje meteen is begonnen met de productie. Er is keus uit een indeling met één of twee slaapkamers en persoonlijke wensen worden bij de bouw meegenomen. De camper is leverbaar vanaf 215.000 euro.