Topserie Integra terug bij Eura Mobil

De Duitse camperbouwer Eura Mobil herintroduceert de nieuw ontwikkelde Integra-serie: de 890 EB (enkele bedden), de 890 QB (queensbed) en de 700. De 700-serie is de instapper in het topsegment.

Ze zijn voor het eerst te zien op de komende Caravan Salon in Düsseldorf. De 700-serie heeft hetzelfde uiterlijk en evenveel luxe en comfort als de 890-serie, maar is met zijn lengte van 7,16 bijna twee meter korter dan zijn grotere broers en daarom is een enkele as aan de achterkant voldoende.

Opvallende grill

Het front is nieuw en heeft een opvallende grill. De enkele bedden kunnen, optioneel, worden voorzien van een massagematras. Er kan een tweepersoonsbed van worden gemaakt met een bedmaat van 2 bij 1,95 meter. Onder de bedden zit een garage van 1,24 meter hoog. Standaard staat de 700 op een verlaagd Fiat Maxi-chassis en heeft de camper een maximaal toelaatbaar gewicht van 4.250 kilogram. Er is ook een uitvoering die maximaal 3.500 kilogram weegt en waarvoor het B-rijbewijs volstaat. Deze heeft echter niet de voorkeur van de fabrikant. Die heeft het nodige moeten verwijderen om onder deze gewichtsgrens te blijven en benadrukt dat je met deze versie slechts met twee personen op pad kunt. En zo is deze camper nooit bedoeld. Duidelijke taal. De Eura Mobil 700 EB zal bij ons rond de 105.000 euro gaan kosten.