Denk klein met de Kevercamper

Groot voordeel van het bouwen van een eigen camper is dat je hem precies kan maken zoals je hem hebben wilt. Wie helemaal iets bijzonders wil, neemt de VW Kever als basis en bouwt een Super-Bugger.

Kever Camper 1

Misschien de laatste auto die voor de hand ligt bij ombouwplannen. Toch was het in de VS een populaire ombouwkit. De ongewone vorm en de betaalbaarheid van de Kever maakten de auto populair. De slimme advertentieleus Think Small sloeg aan. De hippies gingen ermee op roadtrips, maar dat was behelpen qua binnenruimte.

Een paar van hen verzon daar iets op en in 1975 kwam de Super-Bugger op de markt. Die zorgde ervoor dat je in de Kever dezelfde ruimte had als in de VW-bus. De destijds 6.000 dollar kostende Kevercamper kreeg ook de motor uit de bus. De wagens zijn nu zeldzaam en als ze al te koop worden aangeboden, zijn ze vaak snel verkocht. Een ombouwset is in de VS echter nog steeds te koop. Je bouwt in ieder geval iets heel bijzonders. Wel eerst zelf een Kever zoeken. De ombouwset kost 2.000 dollar.