Concorde vernieuwt Centurion

De Centurion van Concorde is vernieuwd. Het merk vult de 12 meter lange camper met alle comfort en innovatie dat het in huis heeft. Zoals een elektrisch verstelbare zithoek en een Pullmann bijrijdersstoel met uitklapbare voetensteun.

De Centurion is voorzien van een slide-out, die de camper 3 meter breed kan maken. Het werkblad van de keuken schuift elektrisch uit.

Centurion 2017

 Het boordnet van deze camper in touringcarformaat is op 24 volt. Dit zorgt voor een betere verbinding met het Can-Bus-systeem en zo zijn minder kabels nodig. Bediening gaat via het controlepaneel of via tablet of smartphone. Er is voldoende accucapaciteit om het een tijdje zonder stroompaal te doen. Op het dak ligt een zonnepaneel en in de garage een dieselgenerator voor als dat niet genoeg mocht zijn.

Er zijn drie indelingen met een gewicht vanaf 18 ton. De basis is de Mercedes Actross met een 7,7 liter diesel met 299 pk. Behalve een dieseltank van 390 liter inhoud kan er ook 470 liter water mee. De vernieuwde Concorde Centurion is voor het eerst te zien op de Caravan Salon in Düsseldorf, die plaatsvindt van 26 augustus tot en met 3 september. Bezichtiging is alleen mogelijk na afspraak. Het huidige model staat voor een vanafprijs van 622.900 euro. Deze prijs is dan nog exclusief bpm.