Winnaars Kampeerauto van het jaar bekend

Het Nederlandse camperpubliek heeft modellen van Tonke, Niesmann+Bischoff en Hymer verkozen tot NKC Kampeerauto van het jaar 2017. Dat is vandaag bekendgemaakt op de Caravana in Leeuwarden.

Winnaars Ka Van Het Jar 2017
Van links naar rechts: Ron Vermeule van Hymer, Michel Verhoeven van Niesmann+Bischoff en Maarten van Soest van Tonke


Er kon worden gestemd in drie categorieën: buscamper, halfintegraal en integraal.   “Fabrikanten en dealers konden hun toppers nomineren voor de verkiezing en camperaars konden via internet en tijdens de Kampeer & Caravan Jaarbeurs hun stem uitbrengen”, aldus NKC-directeur Stan Stolwerk.

Buscamper

In de categorie buscamper was de Tonke VAN met afstand de populairste. Het publiek was kennelijk gecharmeerd van de toegevoegde opties waaronder een uitdraaibare keuken. Vorig jaar viel de Tonke VAN ook al in de prijzen, maar de fabrikant heeft het model uitgebreid met nog meer standaard geleverde innovaties zoals een simpel om te bouwen bedbank, diepe schuiflade onder de bedbank en een geïntegreerd toilet.

Halfintegraal

In de categorie halfintegraal gingen de meeste stemmen naar de Niesmann+Bischoff Smove 7.4 B.  Door een strakke aansluiting van cabine naar opbouw heeft deze integraal een lage luchtweerstand en ligt hij zeer vast op de weg. Daarmee is de Smove de enige in zijn klasse.

Integraal

De Hymer B-DL Duomobil was de populairste camper in de categorie integraal. Deze nieuwe  Hymer zet een trend door de unieke lichtbouw waardoor deze 150 kilogram lichter is dan wanneer de traditionele bouwwijze zou zijn toegepast. Daarnaast wordt de leefruimte groots benut door de cabine om te bouwen tot een grote slaapkamer met twee enkele bedden.

De drie categoriewinnaars worden gepresenteerd op de Caravana. Ze zijn daar nog te zien tot en met dinsdag 24 januari 2017 op het erepodium naast de NKC-stand (3105).