Triaca 232 TL: van concept naar showroom

Roller Team wilde wel eens weten hoe een camper duurzamer kan worden gemaakt. Samen met de universiteiten van Firezenze en Siena werd de Triaca eind 2015 als concept gebouwd. Nu staat hij als Triaca 232 TL in de showroom. Zijn tijd nog steeds vooruit.

Wat bleef zijn de compacte buitenmaten, het desondanks ruime interieur en het nieuwe soort kunststof waarvan het bad en de keuken zijn gemaakt. Gewichtbesparend en het zorgt ook voor de mooie ronde vormgeving. Wat verdween is onder andere het opvallende hefdak en in de uiteindelijke versie kun je wel gewoon op gas koken. In de dubbele bodem is plaats voor de watertanks en de techniek. Die laatste werkt via het zogenaamde BUS-systeem en kun je koppelen aan je smartphone.

TriacaTiaca 232 TL - Interieur

De compacte halfintegraal is 5,97 meter lang, blijft onder de grens van 3.500 kilogram en is geschikt voor twee tot vier personen. Hij is 2,16 meter breed en 2,99 meter hoog. De zitgroep is om te bouwen tot slaapplaats, maar ook tot twee zitplaatsen, voorzien van gordels voor onderweg. Basisvoertuig is de Fiat Ducato met een motor van 96 kW, ofwel 130 pk. De Triaca kost rond de 72.000 euro.