Roadcar R540: compact, compleet en oranje

De R540 van Roadcar is een wel heel compacte buscamper, die opvalt door zijn oranje kleur. De bouwers zijn er heel knap in geslaagd een compleet camperinterieur in te bouwen in een bus van slechts 5,40 meter lang.

Roadcar is net als Globecar een zustermerk van het bekende Pössl. Zelfde kwaliteit, comfort en rijeigenschappen, maar aangenamer geprijsd. De R540 rijdt als een personenauto. Niets doet denken aan de bestelwagen van weleer. Door zijn compacte buitenmaat past hij in elk parkeervak, hij is verrassend wendbaar en een stedentrip is dus geen probleem. Het tweepersoonsbed van 198 bij 131 centimeter staat dwars achterin. Koken doe je op drie pitten in de compleet uitgeruste keuken. Een badkamer met toilet en douche ontbreekt niet. Daarvoor staan de dinettebank en de draaibare cabinestoelen. Van deze zithoek is optioneel nog een eenpersoonsbed te maken van 180 bij 88 centimeter.

Prettig laadvermogen

De R540 heeft vier zitplaatsen met driepuntsgordel. Zijn rijklaargewicht is 2.637 kilogram en het maximaal toelaatbaar gewicht is 3.300 kilogram, dus er blijft een laadvermogen over van een prettige 663 kilogram. Onder de kap zit de bekende tweeliterdieselmotor van Fiat met 115 pk. Andere motoren zijn tegen meerprijs verkrijgbaar. Voor wie wat meer ruimte wil, is de Roadcar er ook nog als R600 en R640. De R540 is er in Nederland vanaf zo’n 45.000 euro.