Granduca 285 TL: plek voor vijf

Met het hele gezin op pad in een camper van nog geen zeven meter lang, die onder de 3.500 kilogram blijft. Dat kan met de Granduca 285 TL, een halfintegraal van het Italiaanse merk Roller Team, met vijf slaapplaatsen op een lengte van 6,99 meter.

Roller Team Granduca 285 TL 1

Behalve de enkele bedden achterin, met respectabele lengtes van 2,10 en 1,96 meter, is er ook een elektrisch hefbed. Verder kun je van de zithoek nog een slaapplaats maken. Onder de enkele bedden zit een ruime garage. Via grote serviceluiken aan beide kanten van de camper is deze goed bereikbaar.

In het midden van de camper staat de keuken, met een koelkast van 140 liter. Tegenover de keuken zijn de douche en het toilet te vinden. In de L-vormige zithoek is plek voor vijf personen. Een vijfde gordel is optioneel leverbaar.

De houtvrije opbouw is van hagelbestendige gfk. De wagen heeft veel daglicht in het interieur, dankzij het grote panoramadakraam. Zonnepaneel, hordeur en achteruitrijcamera zijn standaard.

Onder de kap zit de 130 pk sterke euro-6-motor van Fiat, gekoppeld aan een zesversnellingsbak. Het maximaal toelaatbare gewicht is 3.500 kilogram. Met een rijklaargewicht van 3.058 kilogram blijft er een laadvermogen over van 442 kilogram. Prijs Granduca kost zo’n 69.000 euro.