Camper deel- en verhuurplatforms groeien en bloeien

Ze lijken als paddenstoelen uit de grond te schieten: camper deel- en verhuurplatforms zijn aan een flinke opmars bezig.

Istock Camper Gezin Kinderen Camper Delen

Camperdeelplatform Goboony is sinds 18 april ook actief in Engeland. Twee jaar na de lancering in Nederland, ziet het bedrijf ook daar groeikansen. Camptoo maakte vorig jaar november al bekend de stap naar het buitenland te gaan maken, mogelijk gemaakt door een crowdfundingscampagne. PaulCamper doet het andersom: het bedrijf is in Duitsland het grootste particuliere deelplatform voor de verhuur en sinds kort ook in Nederland online.

Binnen handbereik

Er zijn nog meer camper deel- en verhuurplatforms: Bed & Wheels faciliteert de verhuur via particulieren en bedrijven. SnappCar brengt auto- en campereigenaren en mensen zonder camper of auto samen. Het bedrijf heeft een sympathieke missie: voor 2020 1 procent minder auto's in Europa. Bij het deelplatform SharePlanet kan men auto's, campers, caravans en motoren delen.

Manager marketing en communicatie Sven Schutte van de NKC: “We zijn blij met deze ontwikkeling, want het camperen komt zo voor grotere groepen binnen handbereik. Zowel de huurder als de verhuurder profiteren hiervan. Zelf heb ik mijn camper ook in de verhuur en dat bevalt me uitstekend.”