NKC op weg naar 2020

Een goede start om na te denken over de toekomst van de NKC en de rol die de organisatie voor camperaars kan spelen. Zo kijkt NKC-directeur Stan Stolwerk terug op de Themadag NKC 2020, die de NKC onlangs heeft gehouden.

Bijna honderd leden, medewerkers en experts hebben zich aan de hand van vier thema’s gebogen over strategie van een ondernemende vereniging.

Vloeibare samenleving

De aftrap was voor trendwatcher Farid Tabarki, onder meer bekend als columnist van het Financieele Dagblad. Aan de hand van zes thema’s schetste hij een beeld van een - zoals hij het noemt - vloeibare samenleving, waarin de enige constante verandering is en onzekerheid de enige zekerheid. De wereld verandert fundamenteel, bijvoorbeeld als het gaat om transparantie, digitalisering en decentralisatie en dat heeft ook gevolgen voor organisaties als de NKC, zo valt zijn boodschap samen te vatten.

Farid Tabarki

Inspelen op trends

Vervolgens was het aan de deelnemers om in vier workshops door te praten over de vraag wat dit te betekenen heeft voor zaken als nieuwe en bestaande producten en diensten van de NKC, de camperverzekering, de lobby en de manier waarop de vereniging is ingericht. Stolwerk kijkt er met tevredenheid op terug. “Vanwege de energie en eerste uitkomsten van de bijeenkomst, maar vooral ook omdat het goed is om te ontdekken dat we op een aantal terreinen al goed inspelen op de door Tabarki geschetste trends.”

In 2017 staan er vervolgbijeenkomsten in de planning, mogelijk uitgesplitst naar thema. Van de bijeenkomst op 28 september bij de KNVB in Zeist is een beeldverslag gemaakt.