VW Transporter met alkoof

De Volkswagen Transporter is van oudsher populair in het segment van de buscampers. Voor wie meer camper wil, maar wel trouw wil blijven aan VW, is er nu de Bimobil LB 355. Basis is dezelfde VW Transporter, maar dan wel met alkoof, vier slaapplaatsen, douche en toilet, een keuken en zelfs een garage voor de fietsen.

Bimobil Lb355 Vorne 01 774X432

De camper staat op een verlaagd AL-KO-chassis of een verzwaard VW-onderstel. De laatste kent ook een versie met vierwielaandrijving. De wagen is krap zes meter lang en 3,12 meter hoog. Naar keuze is er een doorgang naar de cabine. De woonunit kan ook als afzetunit uitgevoerd worden. In dat geval kan de T6 ook als pick-up of bakwagen worden gebruikt.

Doordat de cabine van de VW vrij laag is, biedt de alkoof veel ruimte. Tegenover de toegangsdeur is het toilet, met de separate douche ernaast. In de alkoof zijn twee bedden en van de rondzit achterin kun je ook nog een bed van 1,20 meter breed maken. Optioneel kunnen achterin ook twee gordels gemonteerd worden. Daarmee heb je vier goedgekeurde zitplaatsen voor onderweg. De Bimobil LB 355 is er vanaf 102.400 euro, exclusief bpm.