SsanYong Tourismo als Tourist Camper

Bij het Koreaanse automerk SsanYong denk je niet meteen aan een camper. Toch stond op de afgelopen Motorhome & Caravan Show in Birmingham een SsanYong Tourismo, met een hefslaapdak en twee enkele bedden.

Deze uitvoering heet Tourist Camper. Hij is net iets langer dan vijf meter.

De enkele bedden worden gemaakt van de voorstoelen. Ook is er een koelkastje van 25 liter en een keukentje met gasstel aan boord. Dat laatste kan naar buiten schuiven. Je kunt dan onder de achterklep staan om te koken. Die achterklep is voorzien van een luifel. Voor de watervoorziening zijn twee jerrycans aan boord. Een campingtoilet maakt de uitrusting van de compacte Tourist Camper compleet.

Veel van de techniek is van Mercedes. Onder de kap zit een 2,2-literdiesel met 178 pk. Hij is ook leverbaar met vierwielaandrijving. Het is niet de eerste camper van dit merk, maar wel de eerste die in Europa te koop is. Wellhouse Leisure bouwt hem. Hij is vooralsnog alleen te koop in Engeland, met het stuur aan de rechterkant. Of er ook een versie voor het vasteland komt, is niet bekend. De prijs exclusief bpm is 33.200 euro.