Documentaire Solo bij NPO 2

De documentaire Solo, die afgelopen zondag in première ging, is morgen te zien om 22:55 bij NPO 2.

Docu Solo

Regisseur Koen Suidgeest volgt het 61-jarige solo-lid Irma Reede gedurende het eerste jaar na het overlijden van haar man. Ze probeert haar verdriet te verwerken door hun gezamenlijke passie te blijven volhouden: reizen met hun kampeerauto. Maar nu reist ze alleen.

De meeste solo’s komen ongewild en onverwacht alleen te staan, veelal omdat hun levenspartner is overleden. Zo ook de vader van regisseur Koen Suidgeest. Vader Suidgeest beleefde met zijn vrouw een langdurig en mooi camperleven. Eenmaal alleen werd hij lid van NKC Solo. Koen Suidgeest: “Door zijn ervaringen realiseerde ik me welke belangrijke emotionele rol de camper speelt bij de ingewikkelde reis naar een nieuwe invulling van zijn leven als alleenstaande.”

Het inspireerde Koen om de documentaire te maken. Hij bezocht diverse NKC Soloweekenden en sprak met veel solo’s over hun rouwproces, camperen en hun weg ‘alleen verder’. Na deze research koos hij ervoor iemand te gaan volgen die recent alleen was komen te staan en dat werd solo-lid Irma.  Toerend door Europa leert Irma het gemis van haar man te aanvaarden. De camper blijkt daarbij een belangrijke rol te spelen, of ze nu reist met haar bevriende solo's of alleen op pad gaat.

De documentaire is komende woensdag 30 november te zien om 22:55 op NPO 2, klik hier voor meer informatie.

Uitzending gemist? Bekijk de documentaire terug via www.npo.nl.