Vette voldoende voor Camper Experience

De NKC Camper Experience die in het weekend van 23 en 24 april in Zandvoort plaatsvond, mag zich verheugen in een hoog rapportcijfer van de bezoekers. Dat is af te leiden uit de eerste resultaten* van een enquête die de NKC daags na het evenement heeft uitgestuurd. De bezoekers waarderen de Experience met een 7,7.

NCE Drone Foto

“Een opsteker”, stelt NKC-directeur Stan Stolwerk. “Het was een prachtig evenement, met een festivalachtige sfeer, waar ik vooral heel veel mensen met een brede grijns heb zien rondlopen.
Er waren 13 duizend bezoekers. Als de weersvooruitzichten wat beter waren geweest, waren dat er misschien nog meer geweest.”

Lange rijen

Er stonden gedurende het weekend lange rijen voor het proefrijden, slippen en meerijden met een 4x4-camper in het steile duinparcours. Ook de workshops werden druk bezocht – sommige waren zelfs meer dan vol - en er liep een constante stroom van mensen langs de kramen op de accessoiremarkt en de vele nieuwe campers. Alle bezoekers hadden een heel specifieke interesse: het camperen.

Zon

En ook in de pers deed de NKC het goed. “Aandacht is belangrijk uit het oogpunt van promotie van het camperen”, zegt Stolwerk. Behalve de eigen media besteedden regionale en landelijke kranten en TV-programma’s aandacht aan de Experience.
Uiteindelijk viel het met het weer overigens mee: de wind van zee was koud en op zondag kon het kortstondig dichttrekken door een forse bui, ook met hagel, maar tussendoor maakte de zon heel veel goed.

Complimenten

Stolwerk deelt graag nog een pluim uit aan de 120 vrijwilligers, die dagenlang in touw waren om alles in goede banen te leiden. “We hebben erg veel complimenten gehad van bezoekers, maar ook van de professionele crew. ‘Hadden we maar elk weekend zo’n team als ondersteuning’, werd er gezegd.”

Op nce16.nl kun je het verloop van het weekend via sociale media nog eens nakijken.
Op nkc.nl zijn tv-programma’s en publicaties in kranten en op websites terug te zien en te lezen.
In Kampeerauto 5, die op 27 mei op de mat ploft, staat een beeldverslag van de NKC camper Experience.

*De eerste resultaten zijn gebaseerd op een respons 57 procent. De verwachting is dat de komende dagen nog meer mensen de enquête zullen invullen.