Frankia presenteert nieuwe tandemasser

De I 840 Plus is het nieuwe topmodel van de integraalserie van Frankia. Daarmee zijn er 24 verschillende integraalmodellen, waarvan er drie de toevoeging Plus dragen.

Frankia I 840 2

Deze kenmerken zich door een ruime rondzit achter en een hefbed in lengterichting voor in de camper. Van de drie Plusmodellen blijft alleen de L72 onder de grens van de 3.500 kilogram. De I 840 Plus is een tandemasser met een maximaal totaalgewicht van vijf ton. Hij is 8,40 meter lang, 2,30 meter breed en 3,06 meter hoog.

Ruimtelijk

Door de grote ramen rondom de rondzit achterin en de forse dakluiken erboven, valt er veel licht naar binnen. De lichte tinten van de meubels en gebruikte stoffen versterken dit effect: het doet erg ruimtelijk aan. Niet alleen de indeling is anders, ook de vorm van de zithoek is afwijkend. Geen U-vorm, maar een C, met aan de kant van de deur een korte poot. Zo kun je gemakkelijker rond de tafel gaan zitten, terwijl er meteen een mooie plek aan de wand vrij is voor de tv, die uit de aangrenzende kast schuift.

Extra zithoek

Verder heeft de wagen een L-vormige keuken met oven en Tec-Tower koelkast. Een toiletruimte met wasbak aan de bestuurderskant, met ertegenover een doucheruimte. Deze beide ruimtes zijn met de deur van de toiletruimte te scheiden van zithoek en keuken. Voorin vormen de twee draaibare cabinestoelen nog een extra zithoek. De rugleuningen hiervan moeten echter omlaag als je het hefbed elektrisch laat zakken.  De Frankia I 840 is er vanaf zo'n 126.500 euro.