Buscamper Hymer nu op Mercedes Sprinter

De nieuwe HymerCar Grand Canyon S heeft als eerste buscamper van Hymer niet de Fiat Ducato als basisvoertuig, maar de Mercedes Sprinter.


Omdat deze iets smaller is dan de Fiat, heeft Hymer wat extra ruimte gezocht door op bedhoogte zogenaamde oren aan te brengen: aan beide kanten een uitbouw van gfk. Zo blijft de bus met een lengte van 5,93 meter lekker kort en heeft het tweepersoonsbed dwars achterin toch een acceptabele maat van 1,95 bij 1,40 meter. De koudschuimmatras en het schotelveersysteem zorgen voor voldoende slaapcomfort.

Van het bed kan het middendeel omhoog klappen, compleet met beddengoed. Zo ontstaat een handige, brede doorgang en ruimte voor bijvoorbeeld een motor of de fietsen. Links en rechts blijven twee vaste delen staan, met daarin onder andere de techniek en de gasbun, met ruimte voor twee flessen van 11 liter. De keuken, die deels voor de schuifdeur staat, heeft een halfhoge koelkast van 90 liter, twee gaspitten en een spoelbak. Daartegenover is de toiletruimte, met douche en een klapwastafel. De dinettebank en twee draaibare cabinestoelen vormen de zithoek. Optioneel leverbaar zijn verwarmbare cabinestoelen en lederen bekleding.

De Grand Canyon S heeft de Sprinter 310 CD met 115 pk als basis. Standaard heeft de wagen achterwielaandrijving, maar hij is ook leverbaar met vierwielaandrijving. Ook is het mogelijk om te kiezen voor een slaaphefdak met twee extra slaapplaatsen. Het maximaal toelaatbaar gewicht bedraagt 3.500 kilogram. De nieuwe HymerCar Grand Canyon S is er vanaf iets minder dan 70.000 euro.

Grand Canyon S Exterieur