Volautomatisch camperen

Gemak dient de mens en dat geldt natuurlijk vooral voor de camperende mens. Dat moet de gedachte zijn achter het Camp Connect Systeem, dat een aantal bestaande slimme systemen aan elkaar koppelt. Zo kan de camperaar nog relaxter achterover leunen.

Xtronic Camp Connect 525X293

Om te laten zien wat er allemaal kan, werd het systeem ingebouwd in een Knaus Sky I 650 LEG. Deze kreeg de naam Knaus Camp Connect Car. Niks bijzonders aan te zien, totdat je een willekeurig kastdeurtje opendoet. Dan vallen de vele kabels op die door de kastjes lopen.

De basis voor het nieuwe systeem vormen de Truma iNetbox en de MHA (Mobil Home Automation) systemen van Alphatronics. Samen maken ze het mogelijk om de airco, kachel, verlichting, koelkast en multimedia aan te sturen via je smartphone, tablet of smartwatch. De camper heeft zijn eigen wlan-netwerk. Je kunt via een app ook de accu, gasflessen of watertanks checken.

Een anti-diefstalsysteem kan worden gekoppeld. Je krijgt een melding dat je gasfles bijna leeg is en ziet meteen bij welke bedrijven in de buurt deze te vullen is, het licht op de badkamer gaat automatisch aan als je de deur opendoet. De mogelijkheden lijken bijna eindeloos. Welke fabrikanten nog zullen instappen bij dit systeem en wanneer het op de markt komt, is nog niet bekend.