Rapido gaat kingsize

Rapido neemt de Noord-Europeanen serieus, door grotere bedden te construeren. Waar de queensbedden van deze Franse firma net de 192 bij 140 centimeter halen, zitten er in de twee jubileummodellen ‘XXL-kingsize-bedden’ van 198 bij 160 centimeter.

Het gaat om de halfintegraal 696FF van 7,49 meter lang en de integraal 8096dF, met dezelfde lengte en een dubbele bodem. De campers hebben een nagenoeg identieke indeling, alleen de dakluiken zijn anders gesitueerd. Ze hebben een op het oog grote leefruimte, met twee tegenover elkaar liggende banken en een keuken in een hoekopstelling, naar het naastliggende toilet gericht. Nadeel van de royale zitruimte is dat je moet verbouwen, wanneer je extra passagiers wilt meenemen. Beide banken zijn om te bouwen tot een passagiersstoel. Onhandig, maar aan de andere kant: bedenk eens hoe vaak je die meeneemt.

Beide campers worden met een nieuwe 2.3-euro-6-motor van 130 pk geleverd. De integraal op een Fiat-AL-KO-chassis, de halfintegraal op een Fiat-chassis. Prijzen zijn nog niet bekend.